Само 20 хеликоптери на германските въоръжени сили от 152 са годни

...
Само 20 хеликоптери на германските въоръжени сили от 152 са годни
Коментари Харесай

Само 20 от 152 хеликоптери на Бундесвера могат да летят

Само 20 хеликоптери на немските въоръжени сили от 152 са годни за хвърчене, което оказва негативно въздействие на проекта за подготовка на нови водачи. Това съобщава„ Билд “, базирайки се на конфиденциален отчет на Бундесвера и представен от БГНЕС.

По данни на изданието,  в експлоатационна подготвеност са едвам 8 хеликоптера „ Тигър “ от 53, а също по този начин 12 транспортни вертолета NH90 от 90. Причината е, че компанията Airbus Helicopters Deutschland не може да се оправи с техническата им поддръжка.

„ Катастрофалната обстановка с готовността на „ Тигър “ се отразява върху подготовката на водачите. Допускането на тази обстановка е безконтролно “, съобщи депутатът от ПГ на „ Зелените “ в Бундестага Тобиас Линднер.

Информация за неприятното положение на материално-техническата база на немската войска се появява постоянно.

През август бе обявено, че 42% от летците в немските Военновъздушни сили не организират задоволително време във въздуха, като по този метод сами нарушават предписанията на НАТО. Алиансът предлага летците да имат по 180 летателни часа годишно. В Германия нормата се извършва единствено от 52% или 512 военнослужещи от 875. Причината е в дефицита на средства
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР